Thursday, June 18, 2009

Makan time



ni makan kat Taman Kereta atau tops, antara tempat paling popular untuk makan-makan terutama makanan laut. Hanya buka waktu malam sahaja, yang masalahnye banyak gerainya adalah gerai cina hanya 2 ke 3 gerai melayu. Ni makan malam ikan kerapu tiga rasa, sayur midin dan tomyam dan yang tinggal sikit tu adalah umai..hehehe..satu pinggan kecik tu harga 18 inggit


ni pulak makan malam di seberang sungai serawak..naik sampan kan jeti waterfront bayar 40sen seorang..5 minit dah sampai..dokek jo tapi kalau berenang jauh la...tupun kalau sampai seberang la...
ini dia ayam pansuh..ayam yang di masak dalam buloh macam masak lemang kat dua jam masak. Nak makan kena oder dulu kalau tak kena tolong tokey kedai masak sama..tolong jaga api..hehehe..Ayam pansuh ni di masak dengan pelbagai jenis herba dan merupakan masakan orang iban. Harganya ok...50 inggit satu buluh, boleh makan sekeluarga tu.
ni chef bersama pembantunya menuang ayam pansuh yang dah masak ke dalam bekas

yang ini minum air magic ( magic ke )...air campuran buah2an

ini ikan pari panggang dengan sos





No comments:

Post a Comment